2012 Nagyatád, Ironman

2012.08.01. 21:02

Megint eltelt az év legjobb hétvégéje.

Többen kérdezték miért nem írok. Egyszerű a válasz, nincs időm rá, illetve idén a család/munka/sport háromszögből csak kettőt tudtam rendesen kezelni, így a család komolyabb edzések kimaradtak.

2012 felkészülésem elég gyengére sikerült. Őszre nagyon elfáradtam, pedig akkor még nagy tervek voltak a következő évre, de a lendület elhagyott. Nagyon kevés edzéssel "futottam" neki a versenynek, büszke nem vagyok az időmre, de akkor is behúztam a 4.-et.

Úszás: Itt a meglepetésre építettem, arra számítottam, hogy meglepetés lesz ha túlélem.

Kerékpár: A rendszeres, bringás munkába járás volt az edzésmunkám gerince (2x6.5km naponta). Ezen felül még beillesztettem a felkészülésembe 3-4 darab 50-110 km közötti tekerést.

Futás: Az év első két hónapjában beteg voltam, akkor változott minimálra az idei terv, ott már tudtam hogy alapozás híján felesleges lesz hosszabb versenyeket tervezni. Április után kezdtem komolyabban futni, sokat mentem Tibivel a Hármashatár hegyre.

Idén úgy kezdődött, hogy amíg pakoltunk az autóba, addig hagytam Gergőt gépészkedni a kormány előtt. Szokás szerint mindent eltekert, kiakasztott, lecsavart. 15 perc elteltével helyet cseréltünk, lekapcsoltam a dolgokat, majd a szivargyújtóval szénné égettem a mutatóujjamat, de ez csak apróság volt a következőhöz képest.

A kocsi nem indult többé, ablakokat se tudta már visszatekerni. Az akksi bemondta az unalmast. :) 

Telepakolva, bicikli a tetején, gyerek ordít a hátam mögött, úgy, hogy még éreztem az égett hússzagot, gondoltam felhívom Tibit. Örök hálával jövök neki, hogy amíg a jégakkut tapogattam, kis rohangálás után, kemény munkával kiszerelte és kicserélte a döglött akkumulátort.


Verseny:

A megfelelő felkészülés híján Tibi barátom és személyi tanácsadóm kitalálta, hogy idén hagyjam ki a pörköltszaftos evéseket és frissítsek professzionális szinten, mert akkor nem lehet baj.

4 oldalas tervet írt, rendkívül precízen, percre lebontva tudtam, hogy mikor milyen szert kell betáplálnom. Ezt pontról pontra be is tartottam ameddig tudtam. Reggel, ébredés után kicsit megkeveredtek az italok és a sorrend, ez nem volt helyrehozhatatlan hiba.

A rajtnál tudtam hogy a helyem hátul van, de talán túlságosan is sokat vártam, hirtelen azt vettem észre, hogy bekerültem a mellúszók közé. Ez egy 4-5 perc élethalálharcot eredményezett mire lehagytam őket. Semmit se látok szemüveg nélkül, ezért kerestem magamnak egy embert aki irányt mutat nekem. Egy nagydarab, kék ruhásra esett a választásom, akiről aztán kiderült hogy Schwarczi - utólag is köszönöm neki. Ez a rész hamar lement, jó volt a víz, kellemes lubickolás volt.

Bringa közepétől iszonyat meleg volt, 35-37 fok. Éreztem ahogy aszalódok, pirulok a napon. A kisköröktől kezdve folyamatosan kértem plusz egy vizet, amit azonnal magamra öntöttem. 2009 óta most volt a legmelegebb. Láttam vagy 10+ defektet, nagyon sok embert az árokban pihenni. Szokás szerint megint kaptam egy berohadt kulacsot, rutinosan el is dobtam. Szerencsére Krisztiánnal meg tudtuk biszniszelni, hogy powerbar-ért cserébe ad egy vízzel teli kulacsot. :) 

Petyával egy benzinkútnál találkoztam, kényszerpihenőjét töltötte, kitört egy küllője, nem bírta a tömegét. Leszerveztük, hogy a szervízautó (ami épp elromlott és nem indult) érte jöjjön és odaadják neki az első kerekemet. Kérdeztem tőle, hogy miért nem futja le a maradékot, de nem válaszolt. :)

100-130km-től már nagyon kellett figyelnem a frissítésre, néha már elbambultam és a robotpilóta vezetett.

Váltás gond nélkül ment.

4-5 körig semmi nem volt, a szokásos: röhögtem, röhögtettem, megdumáltam mindenkivel mindent. Aztán kicsit eléheztem, volt egy kis napszúrásom is talán, jött a szédülés. Onnantól biztonsági játékot játszottam, egyre többet sétáltam. Idén is betaláltam egy ironman celebet, Kiss Lászlót, vele kedélyesen eldumáltuk az utolsó két kört.

Majd a végén, mindenki nagy örömére még bújkáltam a befutó kapu mögött vagy 5 percet, mert Anitával együtt akartam fotózkodni, de nem volt ott.:) Gergő sajnos idén is lemaradt a képről, az biztat hogy pár éven belül azért elég nagy lesz ahhoz, hogy képest legyen ébren maradni a célbaérkezésemig.

Igen, idén is képtelen voltam versenyként tekinteni Nagyatádra, ez van, én ide szórakozni jövök. :)

Nehéz verseny volt. A szembeszél nem zavart, de az extrém meleg miatt nagyon kellett figyelni a frissítésre. Amit szinte mindenki elrontott: ennyi infúziós történetet még nem hallottam, ennyi hófehér arcot, koponyafejet még nem láttam. 

Az évek során beletett munka nem eltűnt, hanem egymásra épült. Ha nem is rutinból, vagy becsukott szemmel (erőből idén nem ment), de a felesleges szenvedések nélkül mentem végig. Tudtam hogy meddig mehetek el és ha gond van, akkor mit kell csinálnom. Sokkal jobban észreveszem az állapotom változásait mint korábban. Idén erősebb nem lettem, de okosabb igen.

Gratulálok mindenkinek aki ezt végigszenvedte, az idén debütált arcoknak, mindenki nagyon szépen ment és gratulálok a váltósoknak is.

Norbi, Tepó és Gyuri a 4. helyre hozták be magukat!

2012 Nagyatád, Ironman

Jövő: Nem tudom pontosan. Nagyatád az egyetlen, ami biztos.

Egy ideje többet gondolkozok a terveken, próbálom reálisan felmérni a lehetőségeimet, képességeimet, de nehéz kivülről vizsgálni magamat. Azzal tisztában vagyok, hogy győzni nem tudok és gyorsan menni se. De nem is versenyként gondolok ezekre az eseményekre. Ezek inkább játékok mazochista felnőtteknek.

A többit meg majd meglátjuk, de ígérem, időben szólok, ha rászánom magam valami komolyabb akcióra.

A bejegyzés trackback címe:

https://cciepursuit.blog.hu/api/trackback/id/tr824686185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2012.08.02. 11:44:50

Gratulálok! Szép munka volt így, ennyi edzéssel! Örülök, hogyha máshol nem, de itt legalább tud(t)unk találkozni. Jó pihenést!

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2012.08.02. 21:57:12

Szerintem teljesen egyben voltál a futáson is. Tényleg az a legfontosabb, hogy okosan.

snatch_ · http://futas.asroma.hu 2012.08.03. 13:23:25

Gratulálok! Egyszer elfutottam melletted, ha jól rémlik, olyan felsőben voltál, amire rá volt írva a kombinat. De lehet, hogy már hallucináltam én is :).

Kovács Krisztián Short' 2012.08.03. 22:02:57

Gratulálok én is! Külön öröm volt számomra, hogy tudtunk bringán még beszélgetni is kicsit. Ez az eredményhirdetésen vetített összefoglalóba be is került. :)

mata68 2012.08.04. 20:27:47

Gratulálok és örülök, hogy megismerhettelek benneteket !

Tepó · http://tepo.blog.hu 2012.08.06. 08:37:45

Gratulálok!
Szeretem ezeket a jó hangulatú "versenyeket", na meg azt, hogy a banda is egyre bővül, lépten-nyomon ismerős arcok vannak!

Nagyatád az szerintem egy felnőtt játszótér, ahova minden évben visszatérünk . Ez egy fix pont, ahol azokkal is találkozunk, akikkel az év közben nem sikerül.

Sok sikert a jövőben is, már közeleg a TTT :-)))

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2012.08.07. 14:11:26

Amúgy ügyes vagy, jövőre együtt megyünk ha igaz ;)

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2012.08.08. 01:17:29

Brutál vagy b+! :) Minimál készüléssel is rutinból végigmész már.A jövőt bátran tervezd,bármire képes vagy,bár nem látszik Rajtad elsőre :),de hihetetlenül kemény gyerek vagy!No limit.A KEREKET NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!Ha nő lennék cidásnyúllá válnék!:):):)

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2012.08.21. 19:08:20

Gratula! Nagyon tetszik a felfogásod és a szöveg is haláli volt! :)
Klassz, hogy ilyen "felkészüléssel" is végigmentél, a tésztapartin le is döbbentem mikor megláttam a karszalagot rajtad! :))
süti beállítások módosítása