Töki

2010.05.13. 23:53

 

Ma már láttam csuklani, meg kalimpálni. 6.5 centi, neve még nincs.:)
 
 
Ez a hét odabaszott az edzésnek, valamiért hétfő óta zombi vagyok. Lehet túl hamar emeltem az adagot, illetve túl keveset alszok. Napi 6-7 óra nem elég.
Sajnos az időjárás se túl motiváló és van egy kis csonthártyagyulladásra utaló fájdalmam, úgyhogy nehezen, de beletörődök a kis szünetbe. :)
 
Okoskodás:
A futás sose ment ilyen könnyedén, kedden mentem egy 20km/1:44:00-et. Közben eldumálgattam, telefonálgattam, minimális erőlködés kellett ehhez. Csodaidőt sose fogok menni, de jó látni a fejlődést.
 
Tavalyhoz képest minden fájdalom elmúlt, nincs beállt térd, nincs fájdalmas térdszalag, pattogó achilles-ín. Bejött a taktikám, ami mindössze annyiból állt, hogy akkor is mentem heti 50km-t, ha bármi volt és minden alkalommal becsületesen nyújtottam, sokszor üres napokon is (plusz a mike féle hideg/meleg zuhany). Nagyjából 10-15-öt esett egy év alatt az átlagpulzusom, már a többiekéhez kezd hasonlítani ugye.
 
Ja és hogy én is keltsek feszültséget a sok tesztoszteron fűtötte paradigmaváltás közepette:  :)
Nem hiszek a csillapítás nélküli cipőkben, szerintem főleg az elején veszélyes ilyet használni, amíg a futó ízületei nincsenek hozzászokva a terheléshez. Ez nekem ~2 év volt.
Esetleg egy versenyre fel mernék venni egy ilyet, bár nem hiszem hogy 12 gramm lényegesen gyorsítana rajtam, inkább csak baromi nagy vízhólyagot generálna rám az ismeretlen cipő.:)
De a túl sok csillapítás se jó, a nyeremény cipőmben (Adidas Salvation) még mindig csak 2-300km van, mert egyszerűen gyűlölök benne futni, olyan mintha takonyban lépkednék.
Itt is meg kell találni az arany középutat.
 
 
(A bringám is csak a 21-22. héten érkezik meg. Nem, nem mondom meg hogy melyik.) :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cciepursuit.blog.hu/api/trackback/id/tr562001620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

myke6969 · http://ironmyke.blog.hu/ 2010.05.14. 12:02:14

Gratulálok a fejlődéshez! Idén nézőként foglak figyelni IM-en, már várom.
Egyébként az a tervem, hogy az ismerősökről (Tepó, Te, Witch, Vasapu, Öregbaka, Ironsun.. mindenki megvolt? De jó, hogy ilyen sokan vagytok/unk) nyomok majd a blogon live közvetítést így azok az ismerőseitek is a száraz időeredményeknél talán kicsit többet érezhetnek a versenyből, akik nem lehetnek ott.
Ezekről a cipőkről nekem Ábel (az edzőm) azt mondta, hogy 3:30-as kiliknél kell elkezdeni velük foglalkozni... az még nekünk odébb van :)

A bringára kíváncsi vagyok, biztos, hogy nehéz a várakozás, átérzem.. én az új autómra várok 2 hónapja és még 1,5 míg megjön. (és sajnos ebben is nagyon gyerekesen türelmetlen vagyok)

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2010.05.16. 12:42:27

"A bringám is csak a 21-22. héten érkezik meg. Nem, nem mondom meg hogy melyik."

Akkor CANYON!
süti beállítások módosítása