ironman 2010

2010.03.29. 22:35

Gondoltam inkább itt válaszolok, legyen már egy új bejegyzés.

Tehát, miért csak ennyit megyek:

1. Mert lusta vagyok. :)

2. Frissítés nélkül ennél több már kényelmetlen lenne egyben. Télen nem tudom magammal cipelni a vizet, mert belefagyott volna a kulacsba.

3. Még csak március van, ha már most 10-15 órát mennék egy héten, abba biztos beleőrülnék, azt nem tudnám kitartani olyan hosszú időn át. Most lett jobb az idő, a hosszabb edzések csak most jönnek (bringa).

4. Úszást nem erőltetem, az én szintemen felesleges, csak szintentartok, 20-22perc/km így is fixen megvan.

5. Még így is sokkal erősebb vagyok mint tavaly ilyenkor és nekem ennyi elég.

 

Az munkám és egyéb dolgaim megkavarták kicsit az életem, emiatt egy célom volt csak télen, heti 6-7 óra edzés és lefutni minden héten 50km-t. Ennek mikéntje nem számított. Ha éppen úgy volt kényelmes, akkor rövidet futottam, ha meg hozott valaki frissítést, akkor egyben az egészet. 

A paradigmaváltás óta én is tudom:), hogy a mi szintünkön kizárólag a futásnak van komolyabb haszna. Ismerek olyan futót, aki előzetes rákészülés után simán végigment. Ez másik sportágból érkezett versenyzőnek biztosan nem sikerülhet.

Ja és a közös, nagy bölcsességhez is szeretném hozzáfűzni a saját elméletemet, miszerint:

Nincs itt semmiféle misztikus, titkos dolog, ezt a versenyt bárki meg tudja csinálni. Ha megfizeti az árát. Pár alapvető dologra kell figyelni:

I.

Felkészülés alatt betartjuk a fokozatosságot. Ugye ezt már mindannyian tudjuk, ezért hosszabb pihenő után nem futunk egyből másfélórákat, vagy 25km-t. Ugyanez vonatkozik a kevesett futott bajtársakra, nem megyünk 10km-t ha fáj a lábunk.

II.

A nyár alatt megeszünk mindent és megiszunk mindent, hogy ne a kritikus napon fossunk be, mindenki előtt.

 Tudom hogy feszít mindenkit a tesztoszteron, de lássuk be, ennyi csak az egész. :) Ezen kívül csak menni kell. Sokat.

Szerző: kombinat

1 komment

Címkék: ironman

A bejegyzés trackback címe:

https://cciepursuit.blog.hu/api/trackback/id/tr81879440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vasapu · http://vasapu.blogspot.com/ 2010.03.30. 12:26:20

Így már értem, köszi.
Azt hiszem az utolsó 2 mondat a kulcs.
süti beállítások módosítása